Foglalkoztatási paktum Békés megyében

„Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezéssel projekt indult 2016. augusztus 1-jén a megye munkaerő-piaci problémáinak segítésére. Az előkészítési feladatok elvégzését követően 2017. július 28-án tartotta a Békés Megyei Önkormányzat, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. által alkotott konzorcium a projekt nyitórendezvényét.
A konzorciumvezető megyei önkormányzat elnöke, Zalai Mihály köszöntőjében elmondta, hogy a programnak köszönhetően a projekt által 2021. február 28-ig 1559 hátrányos helyzetű álláskereső részesül munkaerő-piaci programokban. A 2408 millió forint uniós támogatásból foglalkoztatást elősegítő szakmai képzések valósulnak meg, segítik az álláskeresők munkához jutását, a cégek, vállalkozások képzett munkaerőhöz jutását, a munkahelyteremtést.
A rendezvény keretében a konzorcium tagjai, a Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezetője, valamint a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kraller József tartott tájékoztatót. Nagy Sándor, a pályázat keretében létrehozott Békés Megyei Paktumiroda vezetője az irodáról és magáról a megyei paktumról osztott meg a résztvevőkkel hasznos információkat. Hágen Tímea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Főosztályának főosztályvezető-helyettese a foglalkoztatási politika aktuális kérdéseiről tartott előadást, ismertette a munkanélküliség és a foglalkoztatás alakulását, külön kiemelve a Békés megyei helyzetet.