A megyei mentőállomásokat is támogatja a Békés Megyei Önkormányzat

Négy hónapja hozta létre a Békés Megyei Önkormányzat a „bekesmegyeosszefog.hu” weboldalt. A Békés Megyei Önkormányzat az akció keretében érkezett pénzügyi felajánlásokból és saját költségvetéséből átcsoportosított 5 millió Ft-os összegből egy alapot hozott létre, melyből többek között a megyei mentőállomásokat is eszköztámogatásban részesítették.
Több mint 1,6 millió Ft értékben beszerzett eszközöket Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke adta át dr. Zentay Attilának, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet igazgatójának. Az átadáson Zalai Mihály hangsúlyozta, hogy a mentősök az elmúlt hónapokban az átlagosnál is nagyobb terhelés alatt voltak, ezért ezekkel a tárgyakkal szeretnék a mentőállomások dolgozóinak komfortérzetét növelni.
A napokban a megyei önkormányzat jóvoltából tizenkét Békés megyei mentőállomásra mikrohullámú sütők, szárítógépek, mosógépek, hűtőszekrény, forgószékek, televíziók, valamint egy, a szükséges szoftverekkel rendelkező számítógép érkezett.