Hatan részesülnek Elnöki elismerésben

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díjakat évek óta a március 15-ei ünnepség keretében adják át, idén azonban – a múlt évhez hasonlóan – a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások a tavaszi ünnepi megyegyűlés megszervezését jelenleg nem teszik lehetővé.

A kitüntetetések odaítéléséről a javaslatok mérlegelése és a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagjai véleményét figyelembe véve a megyei elnök a veszélyhelyzeti intézkedések miatt saját hatáskörben döntött.
Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a megyei önkormányzat célja a kitüntetéssel, hogy az oktatás, a katasztrófavédelem, a rendvédelem, a mentők, a szociális ellátás és az egészségügy területéről olyan személyek vagy közösségek tevékenységét ismerjék el, akik Békés megyében hosszú ideje kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek vagy végeznek.

Ebben az évben Elnöki elismerés kitüntető díjban részesül: dr. Kovács Irén, az orosházi kórház nyugalmazott főorvosa; Ladnyik Anita, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Békés Megyei Kirendeltségének Irányító Csoportvezetője és Szántó Flóra, a gyulai „Nicolae Balcescu” Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium mesterpedagógusa. Kitüntetést vehet át Vinczéné Varga Ágnes tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának vezetője; dr. Kis Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és a Békéscsabai Jókai Színház kollektívája.

– Az ünnepi ülés utólagos megtartásáról és az Elnöki elismerések más időpontban történő átadásáról a COVID-19 járvány miatti korlátozások feloldásának, enyhítésének ismeretében később döntünk majd, arról minden érintettet értesíteni fogunk – mondta a megyei elnök.