Megújulhat a Munkácsy-negyed szívében lévő volt tervezőiroda

A Magyar Közlöny 2021. évi 162. számában megjelent egyes állami vagyontárgyak ingyenes tulajdonba adásáról szóló kormányhatározatnak köszönhetően a Békéscsaba, Gyulai út 1. szám alatti irodaház a Békés Megyei Önkormányzat tulajdonába került.

Az épület Békéscsaba belvárosában, a Gyulai út és az Árpád sor találkozásánál helyezkedik el. Az 1970-es években épült, három emeletes, alagsorában pince található.

– Az ingatlan 2014 óta a megyei önkormányzat vagyonkezelésében működött, most azonban a tulajdonjogot is megkaptuk. Az épületben jelenleg egy-egy szintet bérel a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság – tudatta Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke.

Hozzátette: a volt tervezőiroda épülete korából fakadóan jelenlegi állapotában már nem felel meg a korszerű irodai munkakörnyezet feltételeinek, ezért az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) forrásaiból az irodaház energetikai korszerűsítését tervezi. A felújítással az elkészült Munkácsy-negyed színvonalához méltóvá válik az ingatlan.