Podcast csatornát indított a Békés Megyei Önkormányzat és az Együtt Európáért Alapítvány

A Viharsarok Podcast csatorna célja a rádiózás egy közkedvelt és népszerű beszélgetős műfaján keresztül az, hogy a fiatal lakossághoz is eljuttasson megyei identitással összefüggő tartalmat, és a helyben boldogulás alternatívájának az üzenetét. Az adások egyenként megközelítőleg 40 percesek és elérhetőek a Spotify, GooglePodcast felületeken. A beszélgetések a Viharsarok Podcast Youtube csatornáján is megtekinthetőek.

Az első adásban Zalai Mihály a megyei önkormányzat elnöke volt a vendég. Az adásokat minden kedden 16:00-tól teszik közzé ez említett felületeken heti rendszerességgel.

Az első adás itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=S9Y9vzZK4Fo

A meghívott vendégek tekintetében három fő profilt alakítottak ki a készítők. Minden profil esetében elsődlegesen a beszélgetés fő fókusza a megyei identitás. A meghívottak első köre a megyéből elszármazó neves, sikeres személyiségek, ahol arra voltak kíváncsiak a szerkesztők, ki mit hoz otthonról, a szülőföldjéről, és ez mennyiben járult hozzá a későbbi sikeres életpályához. A második profil esetében helyi, sikeres vállalkozókkal, közéleti és kulturális szereplőkkel beszélgetnek. Ebben az esetben olyan sikeres életpálya bemutatása a céljuk, amely bizonyíték arra, hogy a helyben boldogulás, helyben maradás egy működő alternatíva a pályaválasztás során. A harmadik profil esetében olyan influenszerekkel beszélgetnek, akikről nagy követői bázisuk ellenére kevesen tudják, hogy honnan származnak, viszont ez az információ közelebb hozhat a megyéhez egy olyan fiatal közösséget, akikhez megyei identitással kapcsolatos tartalom nem jut el.

A közeljövőben a teljesség igénye nélkül az alábbi vendégekkel találkozhatnak a nézők, hallgatók:
Gáspár Annamária, képzőművész, Orosháza
Kékkovács Mara, színművész, Békés
Mező Misi és Kara Misa, Magna Cum Laude zenekar, Gyula
Jantyik Csaba, színművész, Békés
Nyári Katalin, a gyulai Patrióta Étterem tulajdonosa
Varga Viktor, énekes-zenész, Békéscsaba
Csányi Tünde, projektmenedzser, felzárkózási szakértő, Orosháza
Hevesi Tamás, énekes-zenész, Gyula
Juhos János, elnök Békési Ipartestület
Szente Vajk, színművész Orosháza
Suhajda Szilárd hegymászó, Békéscsaba

A Viharsarok Podcast Youtube csatornája itt érhető el.

A Spotify profil pedig itt..