Képviselői iroda nyílt a megyei önkormányzat épületében

Képviselői irodát nyitott Erdős Norbert európai parlamenti képviselő a Békés Megyei Önkormányzat épületében. A kezdeményezés egyedülálló abban a tekintetben, hogy Erdős Norbert személyében először van az Európai Parlamentben olyan képviselő, aki Békés megyei.

Ez előnyt jelent a megyében élők számára abban a tekintetben, hogy kérdéseiket olyan képviselőnek tehetik fel, aki pontosan ismeri a megye adottságait, gondjait, problémáit.

Videóbeszámoló  az irodanyitásról:

– Több mint tíz éve dolgozunk képviselő úrral együtt, hol szorosabban, hol kicsit távolabbról figyelve, segítve egymás munkáját. Jelenleg három területet érint a közös munka, egyrészt a területfejlesztést, a vidékfejlesztést, másrészt az agrár- és vidékfejlesztési bizottság tagjaként képviselő úr információval láthat el bennünket, és ráhatással lehet azokra az ügyekre, amelyek Békés megye számára a jövőben fontosak lesznek – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

Erdős Norbert az elmúlt tizenkét évben egymás után háromszor jutott be egyéni mandátummal a magyar országgyűlésbe, jelenlegi európai parlamenti képviselői mandátumát megelőzően Békés megye kormánymegbízottja volt. Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának az egyetlen teljes jogú magyar tagja. Ez a testület az EP egyik legfontosabb bizottsága, a nagyobb bizottságok közé tartozik, 45 teljes jogú tagból és 45 póttagból áll. Ez nem véletlen, hiszen az uniós költségvetésből az európai agrárium támogatására a második legnagyobb tétel, a teljes pénzösszeg 38 %-a jut. A mezőgazdasági és élelmiszer-biztonsági tárgyú joganyag pedig a teljes uniós joganyag, az ún. közösségi vívmányok kb. 60 %-át teszi ki. A bizottsági munka gerincét mezőgazdasági és vidékfejlesztési ügyek adják, de a bizottság foglalkozik növény- és állategészségügyi, élelmiszer-biztonsági és állatjóléti kérdésekkel is.

– A Békés Megyei Önkormányzat elnökével, alelnökeivel élő, szoros kapcsolatot tartunk fenn, gyakoriak az egyeztetések közöttünk, így tudunk hatékonyan együtt dolgozni. Természetesen nem leszek minden nap a most megnyíló irodában, ez egy szimbolikus hely, azt jelzi, hogy Békés megye jelen van az unióban – tudatta Erdős Norbert képviselő.

A képviselet azt a célt szolgálja, hogy a választópolgárok helyben mondhassák el gondjaikat, problémáikat. Abban az esetben, ha uniós pályázatokkal kapcsolatban érdeklődik valaki, uniós projekthez információra, közreműködésre van szüksége, esetleg uniós szabályozással összefüggésben merül fel kérdése, bátran keresse a képviselői irodát a Békés Megyei Önkormányzat épületében, 5600 Békéscsabán, Árpád sor 18. sz. alatt.

– A képviselet egy találkozási pont, ahol Békés megye lakossága kapcsolatot tarthat fenn a képviselővel. A Békés Megyei Önkormányzat feladata a koordináció, azon szereplők összehozása, akik a megyét előre vihetik. Hogyha ezt elérjük, akkor már a feladatunk egy részét elvégeztük – tette hozzá Zalai Mihály elnök.