20. Szolnoki Utazás Kiállítás

Április elején rendezték meg a 20. Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására elnevezésű rendezvényt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol Békés megye is bemutatkozott. A kétnapos kiállítás díszvendége Balatonfüred volt, de kiemelt ajánlatokkal mutatkoztak be a hazai gyógyüdülő helyek, a Tiszta-tavi programok, valamint a hegyvidéki és balatoni programok is.

A helyi termékek vásárát a szolnoki kulturális központ előtt, az Agóra téren tartották a kiállítás mellett. A vásárt színpadi programok színesítették, lehetett kézműves mézeket, szörpkülönlegességeket, lekvárokat, sajtokat is kóstolni.

A rendezvényen Békés megye önálló kiállítóként volt jelen, az érdeklődők információt kaphattak a megyéről, főként Gyula és Szarvas attrakcióiról, szállásajánlatairól és turisztikai programkínálatáról. A Békés megye iránt érdeklődőknek termékkóstolóval is igyekeztek kollégáink kedveskedni, a látogatók örömmel ízlelték meg a megyei értéktárban szereplő békési szilvalekváros papucsot, valamint a viharsarki szörpkülönlegességeket.