Eszközöket kapott a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége

Laptopot és elektromos kerékpárokat kaptak a békési és a nagybánhegyesi polgárőrök a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének támogatásából.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése költségvetésében egy egymillió forintos keretet különít el, amelyből a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők és esetenként a polgárőrök munkáját, eszközbeszerzését segíti. A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége egy laptopot és két elektromos kerékpárt vásárolt a 675 000 forintos támogatásból. Az eszközöket ünnepélyes keretek között Zalai Mihály megyei elnök adta át a békési polgárőrök székházában.
– A mostani támogatás egy gesztus, köszönet a polgárőrök felé, munkájukat könnyítik meg a most átadott eszközök. Köszönetet kell mondani azért az erőfeszítésért, amit a lakosság érdekében végeznek, és azért a sok-sok önkéntes óráért, amivel biztonságunkat vigyázzák. Az, hogy civil emberek polgári foglalkozásuk mellett részt vesznek ebben a munkában, és javítják a lakosság biztonságérzetét, dicséretre méltó – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke az átadón.
Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnök köszönetét fejezte ki a támogatásért. Kiemelte, hogy a beszerzett eszközök hatékony segítséget fognak nyújtani a békési és a nagybánhegyesi polgárőrök munkavégzése során. Hozzátette: továbbra is minden erejükkel azon lesznek, hogy fenntartsák a közrendet és a közbiztonságot.