Visit Harghita mobilapp a testvérmegyénkben

A Visit Harghita az első olyan megyei turisztikai mobil alkalmazás, amely széleskörű információt nyújt a Hargita megyei szálláshelyekről, gasztronómiáról, szabadidős lehetőségekről, eseményekről, valamint a különböző turisztikai látványosságokról és szolgáltatásokról.

Kevesen tudhatják ugyan, de Békés megye immár több mint 20 éve testvérmegyei kapcsolatot ápol a romániai Hargita megyével, mely kapcsolatnak egyik kiemelt célja; egymás térségének megismerése és megismertetése, az együttműködés folyamatos építése, a kölcsönös tiszteletre épülő kapcsolatok folyamatos gondozása.

Hargita Megye Tanácsa kiemelt hangsúlyt fektet a turisztikai látványosságok értékesítésére és népszerűsítésére, lévén, hogy számos egyedülálló turisztikai értékkel rendelkezik, tájaik festői szépsége és a helyiek vendégszeretete kiemelkedő, éppúgy ahogyan Békés megyében. Annak érdekében, hogy Hargita megye turisztikai kínálatát összefogják és egy felületen mindenki számára elérhetővé tegyék, Hargita megyében nemrégiben létrehozták a Visit Harghita elnevezésű háromnyelvű mobil alkalmazást, illetve a tartalmában ehhez kapcsolódó www.visitharghita.com weboldalt.

Az alkalmazás különlegessége, hogy egy hangos útikalauzt is tartalmaz, amelynek segítségével az érdeklődők interaktívan ismerhetik meg Hargita megye látványosságait és épített örökségét. Reményeink szerint az alkalmazás és a hozzá kapcsolódó online platform létrehozása mind Hargita megye, mind pedig Székelyföld turisztikai fejlődéséhez hozzá tud majd járulni, melyet testvérmegyeként is nagy örömmel fogadtunk.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Mi azt mutatjuk meg, és azt kínáljuk, amiben Hargita megye különbözik a világ más térségeitől, amitől egyediek vagyunk a világon, Európában vagy az országban”.

A Visit Harghita alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból!

További információ pedig a www.visitharghita.com weboldalon vagy a www.facebook.com/visitharghita/ közösségi oldalon!

Forrás:
www.turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/visit-hargitha-mobilapp-a-romaniai-megyenek-1161287