Viharsarki Kézművesek

A Békés Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001 „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” projekt keretében létrehozott egy termék brandet, melynek célja a térségben dolgozó kézművesek egységes, közös megjelenéssel való bemutatása, ami lokális brandként segíti a fogyasztót a helyi termék preferálásában, kiválasztásában, ezáltal lehetőséget ad a ma közkedvelt és támogatott rövid elérési utat választók számára – így közösen, egységesen megjelenve az önmagukban is kiváló termékek még inkább egymást erősítik.

A Békés Megyei Önkormányzat a lakosság segítségét kérte. Online szavazás útján került kiválasztásra a Viharsarki Termék logója, valamint szintén online ajánlások alapján – 2022. évben 15 kézműves termelőt/kisteremelőt választott ki, akik jogosultságot szereztek a Viharsarki Termék logó használatára.

A kiválasztott kézműves termelők, valamint a megyében található kistermelők és kézművesek számára a Békés Megyei Önkormányzat kézműves vásárokat hirdet, melyet először 2022. május 27-én rendeztek meg Szarvason, a Cervinus Teátrum mögötti parkolóban.

A kézműves vásárok további 23 alkalommal lesznek elérhetőek megyeszerte.

Keressék Önök is a Viharsarki Termékeket!