TÖBB BÉKÉS VÁRMEGYEI TELEPÜLÉS JUTOTT ÚJABB FORRÁSOKHOZ

Összesen közel 1 milliárd 122 millió forint forráshoz jutott több Békés vármegyei település – tájékoztatott Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke.

Mint elmondta, a Békés Vármegye Önkormányzat által koordinált TOP-Plusz program támogatásaiból Battonya 155 millió forintból a szegregátumban élők felzárkóztatása érdekében infrastrukturális fejlesztéseket valósíthat meg, illetve 310 millió forint forrást kapott a település a szociális munka bővítésére, továbbá gyermekkori és formális oktatási rendszeren kívüli fejlesztésekre. Mezőkovácsháza 160 millió forintot fordíthat szociális célú városrehabilitációra, míg Nagykamarás 90 millió forint támogatáshoz jutott az önkormányzati hivatal és a szociális intézmény épületének energetikai korszerűsítésére. A három település mellett Okány és Nagyszénás fejlesztését támogatta még az irányító hatóság: előbbi 26 millió forintból önkormányzati épületek felújítását finanszírozhatja, utóbbi 80 millió forintból az egészségügyi és szociális infrastruktúrát fejlesztheti.

Az elnök hozzátette: Gyomaendrődön a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió jutott 300 millió forinthoz. Ebből egyrészt létrehozzák a családok átmeneti otthonát; az épület infrastrukturális beruházását finanszírozzák, másrészt pedig a szenvedélybetegek, illetve pszichiátriai betegek nappali ellátását szolgáló épület energetikai korszerűsítését valósítják meg.

Zalai Mihály kiemelte: a beadott pályázatok elbírálása folyamatos, a források egy részéről még nem született döntés. Ezeket az irányító hatóság hozza meg, a vármegye önkormányzata pedig tájékoztatja a közvéleményt.