Két korszerű óvodával gazdagodott Elek városa

Elek Város Önkormányzata a TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00049 azonosítószámon „Új óvoda kialakítás és meglévő feladatellátási hely infrastrukturális fejlesztése Eleken” címmel 912 668 151.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztés Operatív Programban.
A sikeres pályázat révén a Táncsics Mihály utcában új, 100 fiatal befogadására alkalmas óvodát hoztak létre, míg a Kétegyházi út 91. szám alatt meglévő, 50 óvodás ellátását biztosító intézményt teljesen felújították.
A vasárnapi átadó ünnepségen Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára hangsúlyozta: az országban kevés olyan település van, ahol úgy nőtt a gyermekek száma az utóbbi években, mint Eleken. Kiemelte: a gyermekek a jövőt jelentik, éppen ezért Magyarország Kormánya számos családtámogatási kedvezményről döntött, támogatja az oktatási-, és nevelési intézmények fejlesztéseit, valamint mihamarabb rendezné a bölcsődei dolgozók béremelését is.
Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke az átadó ünnepségen szimbolikusnak nevezte a felújítást, amellyel egy 20 éve üresen álló, enyészet martalékává váló épületbe ismét élet költözik. Az elnök ismertette, hogy a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban a 2014-2020 közötti időszakra tervezett 58 milliárd forint értékű fejlesztési forráshoz képest több, mint 90 milliárd forint érkezett Békés vármegyébe és összesen 541 pályázat valósult meg. Hozzátette: a ciklusban óvoda és bölcsőde fejlesztésre közel 11 milliárd forint állt a vármegye rendelkezésére.
Szelezsán György, Elek polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt négy évben mintegy 3 milliárd forint érkezett településükre, így több, régóta tervezett beruházást tudtak megvalósítani. A település vezetője a legnagyobb és legfontosabb beruházásra reflektált az óvodafejlesztéssel kapcsolatban hozzátéve, hogy Eleken a jövőt építik.