Korszerűsítik az egykori Békésterv székház épületét

Békés Vármegye Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP_Plusz-2.1.1-21 kódjelű „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra, így a TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BS2-2022-00001 azonosító számú projektje keretében mintegy 343 millió forintból korszerűsíti a Gyulai út 1. szám alatt található, vármegyei közgyűlés tulajdonában lévő irodaépületet.

A korszerűsítéssel érintett egykori BÉKÉSTERV székház épülete a Munkácsy Mihály Múzeumtól mintegy 100 méterre, az Élővíz-csatorna túlpartján, a Munkácsy-negyedben helyezkedik el.

A főbb energetikai korszerűsítési munkálatok közé tartozik az épület fűtéskorszerűsítése, a külső nyílászárók cseréje, a külső határoló szerkezetek utólagos szigetelése, az épület nyári, passzív hővédelmének javítása és a fotovillamos rendszer kialakítása (HMKE) is megtörténik.

A korszerűsítés az épület racionálisabb energiagazdálkodását, valamint a működtetési költségek jelentős csökkenését eredményezi. A fejlesztés segítségével a korábbi BÉKÉSTERV székház méltó része lesz a Munkácsy-negyednek.

A kivitelező a munkaterületet 2023. december 6-án vette birtokba és a munkálatokkal előreláthatóan 2024 augusztusára készül el.