A Szent István Egyetem az innováció útján

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2551
   admin
   Adminisztrátor

   „Ha hisznek önmagukban, ha a megszerzett tudást és tapasztalatot megfelelő kombinációban és tenni akarással kezelik elérik céljaikat. Legfőbb motivációjuk Magyarország jobbá tétele legyen.” hangsúlyozta köszöntő beszédében Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar diplomaátadó ünnepségén.

   „A biztos és kiszámítható érték pont ti magatok vagytok, saját tudásotok, ambíciótok az a többlet, ami csak a tiétek, amit senki nem vesz el tőletek, és amire mindig támaszkodhattok.”– emelte ki köszöntőjében a kormányzati vezető.

   A Gyulán tartott rendezvényen Dr. Tőzsér János rektor elmondta: a Szent István Egyetem missziója Magyarország egyik legjelentősebb felsőoktatási intézményeként az innovatív szakmai irányvonalak kijelölése és a kutatási tevékenység ösztönzése. A felsőoktatási integrációs folyamat eredményeként 15 éve megalakult intézmény Közép-Európa egyik meghatározó felsőoktatási intézményévé kíván válni. A Szent István Egyetem felelősséget vállal a jövő nemzedékének minőségi oktatásáért, továbbá az intézményben létrejött értékeket megőrzi. Jelenleg 14.000 hallgató folytatja tanulmányait az egyetem keretein belül.

   „A Szent István Egyetem Békés megyei Kara képviseli az állami felsőoktatást a régióban. Nagy felelősség ez, hiszen az oktatási vertikum csúcsán lévő intézményünknek sokkal több a feladata annál, semmint hogy mindössze továbbtanulási lehetőséget kínáljon a középiskolások számára. Új utakra térünk, a megye felsőoktatásának szerepköre egyértelműen átalakulóban van. Tesszük ezt mindazért, hogy az Önök diplomája a jövőben még többet érjen. Ugyanis egy jól prosperáló intézmény visszahat a már kiadott diploma értékére, ebben pedig nekünk nagyon nagy a felelősségünk.” – hangsúlyozta hozzászólásában a kar dékánja Dr. Bíró Tibor.

   Az eseményen közel 200 egyetemi hallgatónak nyújtották át a szakmai végzettséget igazoló okmányt.

   (Miniszterelnökség)

   Forrás: Szent István Egyetem