Egészséges nemzedéket nevelnek

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2554
   admin
   Adminisztrátor

   Pénteken, január 23-án zárult Almáskamaráson az a projekt, mely az Egészséges természet, természetes egészség nevet kapta és melyben a helyi általános iskolások tudatos életmódra nevelését valósították meg, különböző programok által.

   A pályázatban a Károlyi Bernát Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, mintegy 13 millió vissza nem térítendő támogatást kapott.

   – Számos egészséges életmóddal kapcsolatos kirándulást és rendezvényt valósítottunk meg partneriskolánkkal az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Rákóczi Telepi Tagintézményével közösen. Voltunk Gyula-városerdőn egy erdei iskolában, hulladékgyűjtést szerveztünk és voltak tematikus heteink is – részletezte a programot Pintér Edit igazgató.

   A tavaly áprilisban indult projektben 5-8. osztályos diákok vettek részt, akik legnagyobb élményként a Szegedi vadasparkban tett kirándulást jelölték meg. De eljutottak a Hortobágyi Nemzeti Parkba is, ahová ezek a hátrányos helyzetű gyermekek a pályázat nélkül talán sosem utazhattak volna el.

   – Legnagyobb eredményként én egy személyes élményemet említeném meg, amikor is az egyik ötödikes kisgyermek nem drága ajándékot kért karácsonyra, mint hasonló korú társai általában, hanem azt kérte, hogy a szülei hagyják abba a dohányzást. A program ezzel úgy érzem elérte célját, hiszen egészséges gondolkodású, élettudatos generációt engedhetünk majd az élet útjára lépni – zárta gondolatait az intézményvezető.

   Az együttgondolkodást, a példamutatást az iskolában továbbra is folytatják, még ha nem is pályázati keretek között.

   Kiss Réka

   Forrás: likefestoon.com

   Fotó: Károlyi Bernát Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola