Fogadóóra Almáskamaráson – sikerek és problémák

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2522
   admin
   Adminisztrátor

   Almáskamaráson volt a Békés Megyei Önkormányzat első fogadóórája, Várfi András alelnök „vitte el a megyét” a községbe. A település képviselő-testülete és a lakosság is örült a kezdeményezésnek, így közelebb érzik magukhoz a megyei önkormányzatot.

   A község könyvtárában ültek asztalhoz: Mazán Attila polgármester, Almáskamarás Képviselő-testületének tagjai, aljegyzőjük és Várfi András, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke. A fogadóóra első perceiben a települést mutatták be a megjelentek az alelnöknek, beszéltek az eredményeikről, melyek közül különösen fontosnak vélik a közmunkaprogramot. Ennek keretében 160 főt foglalkoztatnak, akik rendben tartják a települést, figyelnek az üres porták rendjére és nyolc hektáron termelnek. A másik fontos eredmény az utóbbi időben, hogy visszakerült a nyolc osztályos német nemzetiségi iskola, amelyben 95 gyerek tanul.

   Amit hibaként említettek a települési képviselők, hogy Dél-Békésnek rossz a megközelíthetősége, számítanak arra, hogy a pályázatok révén a hátrányos térségek is felzárkózhatnak. Elmondták: országgyűlési képviselőjük sokat tesz a térség érdekében. A beszélgetés során kitűnt: a községben élők szeretik településüket, büszkék arra, hogy Almáskamaráson élnek. Sok rendezvényt szerveznek, itt található az ország kemencéje, ami idegenforgalmi látványossággá vált, elkészülte óta sokan voltak már kíváncsiak a szabadtéri kemencére.

   Várfi András alelnök a fogadóóra lakossági részében olyan kérdést kapott, ami az őstermelői tevékenységgel kapcsolatos: hogyan lehetne pályázathoz jutni őstermelőként? Erre a kérdésre az alelnök kielégítő választ tudott adni.

   A soron következő fogadóóra helyszíne Battonya, kezdési időpontja 13 óra, a polgármesteri hivatalban Tolnai Péter alelnök várja a lakossági kérdéseket.