Fogadóóra Battonyán – Tolnai Péter válaszolt a kérdésekre

Címkézve: ,

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2521
   admin
   Adminisztrátor

   A Békés Megyei Önkormányzat road-show sorozatának második állomása Battonya volt, ahol Tolnai Péter alelnök várta a lakossági kérdéseket. Előtte azonban Marjai Jánossal, a település polgármesterével és a képviselő-testület tagjaival egyeztetett az alelnök.

   A képviselők tájékoztatást adtak a város jelenlegi helyzetéről, eredményeiről, sikereiről és gondjairól. Nehézségként emelték ki a közbiztonság problémáját, amellyel kapcsolatban Tolnai Péter tájékoztatta a testületet arról, hogy a megyei rendőr-főkapitányság járműparkja hamarosan 30 új autóval bővül, ami hozzájárul majd ahhoz, hogy gyorsabban érjenek oda a rendőrök egy esetleges bűncselekmény, baleset helyszínére.

   Tolnai Péter alelnök elmondta, fontos a megyei önkormányzatnak, hogy a településekkel közvetlen, nem virtuális, hanem valódi, élő legyen a kapcsolata.

   – Érdekelnek bennünket a települések problémái, bár szűkösek a lehetőségeink, de ehhez mérten próbálunk segíteni. Azonban az is fontos, hogy ne csak a képviselőkkel és a testülettel legyen aktív a kapcsolat, hanem a lakossággal is, egyrészt azért, mert ők választottak meg minket, másrészt azért, hogy a településeken élők is elmondhassák a problémáikat, és ha tudunk, segítsünk nekik, ha nem, akkor annyit teszünk, hogy közvetítjük a gondokat az illetékesek felé, akik megoldhatják ezt – mondta Tolnai Péter.

   Éppen ezzel a céllal indult a fogadóóra-sorozat, ami lehetőséget teremt arra, hogy a lakosság közvetlenül a megyei elnöknek vagy alelnökeinek mondja el gondjait. Ugyan még csak két fogadóóra tapasztalataira lehet alapozni, az azonban már látszik, hogy a lakosság örül és él is a közvetlen találkozás lehetőségével, és elmondja problémáit. Battonyán elsősorban olyan nehézségek kerültek középpontba, ami a városlakók életét közvetlenül érintik, ilyen a közvilágítás részbeni hiányossága, vagy a szennyvízhálózatra való kapcsolódási gondok.

   A fogadóóra-sorozat következő állomása április 16-án Békésen lesz, a város polgármesteri hivatalában Zalai Mihály elnök várja a lakossági kérdéseket.