Hazavihetik Békés megye kamráinak kincseit

Címkézve: 

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2561
   admin
   Adminisztrátor

   Lezárul a tavalyi évben indult Békés Megyei Kamrák Kincsei foglalkozássorozat. A program tótkomlósi rendezvényének célja az önfenntartás ösztönzése és a helyi gazdaságfejlesztés volt.

   A programzáró találkozón versenyt rendeznek a helyi gazdák között, több kategóriában lehet benevezni a saját előállítású portékákat.

   A programnak most is a Természet Háza ad otthont január 24-én 10 órától. Ahogy arról már beszámoltunk, a tavaly kezdődött sorozat céljául tűzte ki, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek többek között a bor- és pálinkakészítés, hús- és tejtermékek feldolgozás, fűszernövények felhasználás és zöldség-gyümölcs termesztés rejtelmeibe.

   A következő, 11. foglalkozáson helyi és térségi gazdák mérettethetik meg termékeiket bor, pálinka, szárazkolbász, lekvár és befőtt-savanyúság kategóriákban. A különböző finomságokat szakértő zsűri értékeli és díjazza.

   Mindezek mellett a szervezők, a témához kapcsolódó előadássokkal, szakmai fórummal és helyi értékbemutatóval is várják az érdeklődőket. A rendezvény teljes ideje alatt vásár várja a vendégeket, így otthon is élvezhetik a helyi specialitások ízeit. A programra kilátogatókat színes színpadi produkciók is szórakoztatják jövő szombaton a tótkomlósi Természet Házában – olvasható a likefestoon.com-on.

   Juhász Ádám