Keressük Békés Megye Pálinkáját!

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2529
   admin
   Adminisztrátor

   A Békés Megyei Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a megyei értékeket minél többen és minél többfelé megismerjék – vonatkozik ez a gasztronómiai értékekre is, jelen esetben a pálinkára.

   A megyei önkormányzat egy új kezdeményezést indít útjára: minden évben Békés Megye Pálinkája címet adományozza egy megyei kereskedelmi pálinkafőzdének.

   Kapcsolódva a gyulai Kisüsti Pálinka Fesztiválhoz, az ennek a keretében megrendezett Pálinka Világ Kupa Gyula-Budapest versenyen szakavatott zsűri választja ki az aranyérmes pálinkák közül azt a megyei itókát, ami 2015-ben elnyeri a Békés Megye Pálinkája címet.

   A versenyen nyertes pálinkafőzde egy éven keresztül viselheti a „Békés Megye Pálinkája” címet, az ezt tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken. A Békés Megyei Önkormányzat pedig vállalja, hogy egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát – protokoll célokra – 3,5 dl kiszerelésben.

   Az erről szóló együttműködési megállapodást Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Lovász Sándor, a Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál főszervezője a megyeházán írta alá. Mindezek után felhívásban kérték a megyében működő kereskedelmi pálinkafőzdéket, hogy induljanak a versenyen, legyen esélyük a cím elnyerésére.

   A XVI. Kisüsti Pálinka Fesztivált 2015-ben április 17-18-19-ig rendezik meg Gyulán.