Ötmilliárd forintos beruházás Orosházán

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2550
   admin
   Adminisztrátor

   Százötven új munkahely létrejöttét jelentették be Orosházán a kanadai érdekeltségű Linamar Hungary Zrt. kibővült és új gépekkel felszerelt üzemcsarnokában.

   Varga Mihály Kanadát hazánk fontos gazdasági partnerének nevezte, elmondta: a kelet-közép-európai régióban hazánkba áramlik a legtöbb kanadai tőke.

   Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lisa Helfand Kanada magyarországi nagykövete jelenlétében adták át a mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Zrt. kibővített orosházi üzemcsarnokát. A dél-alföldi régióban több telephellyel is rendelkező cég közel 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. Az összesen ötmilliárd forintot meghaladó értékű beruházás révén 150 új munkahely létesült a Békés megyei kisvárosban.

   Varga Mihály az ünnepségen tartott beszédében a Linamar Kft. térségben betöltött gazdaságélénkítő szerepét hangsúlyozva kiemelte: több mint kétezer munkavállalónak, valamint hozzávetőleg 1500 magyarországi beszállítójukon keresztül további több ezer embernek adnak munkát. Mindemellett a cég aktívan részt vesz a duális képzés fejlesztésében is, amivel nem csak önmaga számára biztosítja a megfelelő munkaerőt, hanem a kormány új szakképzési rendszerének fejlődését is támogatja – tette hozzá a miniszter.

   Varga Mihály Magyarország és Kanada gazdasági kapcsolatát méltatva elmondta: hazánk fontos gazdasági partnere az észak-amerikai állam. A kelet-közép-európai régióban kanadai tőkebefektettetések célpiacainak sorában hazánk az első helyen van.

   A 2014-2020-as tervezési időszakról szólva Varga Mihály kiemelte: a magyar kormány határozott célja, hogy a jövőben is megőrizzük a gazdasági növekedés 2014-ben elért igen kedvező lendületét. Ezt a célt szolgálja, hogy a következő hét évben a hazai társfinanszírozással együtt összesen 12 ezer milliárd forint uniós forrás érkezik Magyarországra.

   Fotó: Melega Krisztián (OrosCafé)

   Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium