Tájékoztató Békés megye területfejlesztési programjának elfogadásáról

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2576
   admin
   Adminisztrátor

   A Békés Megyei Önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben és a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvényben meghatározott területfejlesztési feladatainak ellátása keretében, a megyei területfejlesztési koncepció és a megyei területrendezési terv figyelembevételével, kidolgozta és 2014. szeptember 9-én elfogadta Békés megye új, a 2014 2020 közötti időszakra szóló területfejlesztési programját.

   A területfejlesztési program középtávú (7 évre szóló) cselekvési terv, amely stratégiai és operatív programrészekre tagolódik. A stratégiai programrészben kerülnek meghatározásra a specifikus és területi célok (a koncepcióban megfogalmazott jövőkép és az átfogó cél alapján), a horizontális célok és a prioritások (a specifikus célok alapján), az operatív programrészben pedig az intézkedések (a stratégiai programrészben meghatározott prioritások alapján). A területfejlesztési program szabályozott eljárásrendben, az előírt tartalmi követelményeknek megfelelve, a partnerség elvét figyelembe véve készült.

   Békés megye új területfejlesztési koncepciója minden érdeklődő számára elérhető a Békés Megyei Önkormányzat hivatalos honlapján (https://www.bekesmegye.hu) a Területfejlesztés, területrendezés menüpont alatt.