Új tagokkal bővült a megyei KEF

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2530
   admin
   Adminisztrátor

   A szervezet tagjai a megyeházán gyűltek össze, ahol több napirendi pontot tárgyaltak, valamint nyolc új taggal bővült a fórum. A cél közös: a megelőzés fontosságát hangsúlyozni, valamint segíteni azokat, akik ezzel a problémával élnek.

   A Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi ülésén részt vettek a történelmi egyházak valamint a megyei nemzetiségi önkormányzatok képviselői, akik kérték tagfelvételüket a szervezetbe. A jelenlegi tagok egyetértésben határoztak a felvételi kérelemről, így a megyei KEF nyolc új taggal bővült, mostantól a négy nemzetiségi önkormányzat mellett részt vesz a munkában a római katolikus, az evangélikus, a református és az ortodox egyház.

   Az esemény nagyon fontos lépés a szervezet életében, hiszen így a teljes Békés megyei társadalom le van fedve. A munka, amit a szervezet felvállal jelentős, emiatt kívánt a nyolc új tag is részt venni a misszióban, amellyel a fiatalokért és a kábítószerrel kapcsolatos problémával küzdőkért kívánnak tenni.

   A megyei KEF pályázaton nyert félmillió forintot, amelynek felhasználásáról is döntött a szervezet. Egyrészt Mezőkovácsházán és Szeghalmon egy-egy fórumot rendeznek, ahol leginkább a megelőzésre fókuszálnak. Iskolákat és fiatalokkal foglalkozó szervezeteket hívnak meg, akik vélhetően aktívan bekapcsolódnak a munkába. Másrészt júniusban, a Kábítószer-ellenes Világnaphoz kapcsolódó rendezvényt Battonyán szervezik a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen. Fontos és szükséges a munka, amit végeznek, bár Békés megye közepesen fertőzött a drog szempontjából, de törekedni kell arra, hogy ne romoljon, inkább javuljon a helyzet.