Ülésezett a Békés Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2537
   admin
   Adminisztrátor

   Közgyűlésükre meghívták a történelmi egyházak képviselőit, akiket arról tájékoztattak, milyen tevékenységet végeznek, milyen programok zajlanak jelenleg, és mik a jövőbeli törekvései a szervezetnek.

   A vendégek egyetértettek abban, hogy valós a drogfogyasztás problémája, ők is találkoznak olyan emberekkel, akiket érint ez a gond, és fontos a drogok használatának a visszaszorítása. Szomorú tény, hogy egyre fiatalabbak próbálják ki a különböző tudatmódosító szereket, már nem csak a felnőttek problémája a drog, gyerekek, tinédzserek is érintettek. A felelősség közös, a társadalomnak, az iskolának, a családnak, de a barátoknak, ismerősöknek is figyelniük kell, és az első jel megtapasztalásakor cselekedni érdemes.

   Az ülés célja az is volt, hogy a szervezet tagjai és a külső együttműködők áttekintsék, mely területeken tudnak segíteni egymásnak, hogyan dolgozhatnak együtt a jövőben. Ezzel kapcsolatosan 2015. március 12-én újra összegyűlnek a tagok, a rendezvényre ismét meghívták a történelmi egyházak képviselőit és olyan szervezetek vezetőit, akikkel esetleges együttműködés kialakítható.