Sajtóközlemény

A Békés Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Bizottságának döntése alapján Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke aláírásával hitelesítette szavazatát a Döntés-előkészítő Bizottság (DEB) részére. A DEB két tagból: a megyei önkormányzat és az Irányító Hatóság delegáltjából álló testület, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatait véleményezi. A bizottság ügyrendje alapján csak az a pályázat kaphat pozitív elbírálást, amelyet mindkét tag támogat.

A 2016-ban kiírt pályázatok közül a Békés Megyei Önkormányzat 233 projektet támogatott 25 milliárd 621 millió forint értékben. Az Irányító Hatóság támogató döntései március hónapban várhatóak, majd a támogatási szerződések aláírása után elindulhat a megvalósítás.

A TOP pályázatok következő körében már megjelentek az első felhívások, és március végéig valamennyi pályázat kiírásra kerül.

A Területfejlesztési Bizottság döntései az alábbi helyen megtekinthetőek:

https://www.bekesmegye.hu/onkormanyzat/bekes-megyei-onkormanyzati-hivatal/osztalyok/teruletfejlesztesi-es-teruletrendezesi-osztaly/teruletfejlesztes/integralt-teruleti-program-vegrehajtasa/