AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS BÉKÉS MEGYEI TURISZTIKAI BRAND KIDOLGOZÁSÁRA

Az INTERREG V-A Románia-Magyarország Program keretében meghirdetett második nyílt felhívás 11/b – a hatóságok és résztvevők intézményi kapacitásának, valamint a hatékony közigazgatás előmozdítása a törvényi és adminisztratív együttműködés, valamint az állampolgárok és az intézmények közötti együttműködés támogatásával – beruházási prioritására az Arad Megyei Tanács, mint vezető partner, partnerségben a Békés Megyei Önkormányzattal és az Arad Megyei Könyvtárral Közös problémák, közös megoldások – Arad és Békés megye közigazgatási együttműködésének javítása (WorkMix) címmel pályázatot nyújtott be.
A Békés Megyei Önkormányzat 72.500 € támogatást nyert el a ROHU204 azonosító számú projekt megvalósításához.
A projekt célja Arad és Békés megye közigazgatási együttműködésének javítása, kulturális identitás erősítése, továbbá a megyék lakossága közötti könnyebb ismeretszerzés és egymás megértésének elősegítése.
Az intézményeknél felmerülő hasonló problémákra közös megoldások, módszertanok, protokollok kidolgozása, közös képzések nyújtása, jogszabályok összehangolása, intézményfejlesztés, know-how csere, információnyújtás, a nyelvi készségek fejlesztése a kommunikáció elősegítéséért.

A közös projekt keretében, a célkitűzések elérése érdekében a Békés Megyei Önkormányzat által az 1. periódus (2018.12.01-2019.02.28) alatt megvalósítani kívánt tevékenységek között szerepel a Békés megyei turisztikai brand megtervezése és létrehozása az alábbi tematikák mentén:

  1. termálvíz kincseinkre épülő gyógy- és egészségturizmus,
  2. természeti értékeinkre épülő aktív turizmus (élővizeinkben rejlő lehetőségek)
  3. kulturális értékeink
  4. gasztronómia Békés megyében.

Az erre vonatkozó ajánlattételi felhívás itt érhető el.