A Békés Megyei Közgyűlés
elnökének köszöntője

Köszöntöm Önöket a Békés Megyei Önkormányzat megújult honlapján!

Zalai Mihály a Békés Megyei közgyűlés elnöke

Zalai Mihály a Békés Megyei közgyűlés elnöke

Bízom abban, hogy a külcsín mellett a belbecsben bekövetkezett változásokat is észreveszi a Kedves Látogató, hiszen a célunk az volt, hogy egy könnyen kezelhető, jól áttekinthető, szép honlapot hozzunk létre, amelyen fontos, hiteles és részletekre is kitérő tartalommal találkozhatnak Békés megyéről, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűléséről és Hivataláról.

Célunk volt az is, hogy a megyei önkormányzatot érintő hírekről, a folyamatosan megjelenő pályázatokról, és a területfejlesztésről is beszámoljunk, hiszen most elsődlegesen ezeken a területeken adódnak feladataink.

Békés megyére a sok nemzetiség békés egymás mellett élése jellemző: románok, szlovákok, lengyelek, cigányok, szerbek, németek találták meg boldogulásukat itt. Honlapunkon is helyet kapnak a megyében élő nemzetiségek, igyekeztünk egy kis részt kiragadni történelmükből, bemutatni önkormányzataik munkáját, híreiket, törekvéseiket.

A megye történelmével, földrajzával, gazdaságával, turizmusával is behatóan foglalkozunk, segítve mindazokat, akik meg szeretnék ismerni természeti, épített, kulturális és gasztronómiai értékeinket, a Körösök szépsége iránt érdeklődnek vagy a gazdasági lehetőségeket kutatják.

Büszkék vagyunk ennek a vidéknek a szépségére, vizeinkre, kastélyainkra, kunhalmainkra, határainkon innen és túl is ismert fesztiváljainkra, sportolási lehetőségeinkre, mindarra, ami Békés megyét a mi megyénkké teszi.

Jöjjenek el hozzánk, ismerjék meg megyénket, és gyűjtsenek be minden fontos és hasznos információt megújult honlapunkról!

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke