HAGYOMÁNY, ÉRTÉK, KÖZÖSSÉG BÉKÉS MEGYÉBEN

A projekt bemutatása

Kedvezményezett neve:

Békés Vármegye Önkormányzata

Konzorciumi partner:

Békés Vármegyei Aktivitás Nonprofit Kft.

Projekt címe:

Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében

Projekt azonosító száma:

TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001

Szerződött támogatás összege:

730.000.000 forint

Támogatás mértéke (%):
100%

Projekt befejezési dátuma:

2023.12.30.

A projekt célja:

A kedvezményezett vármegyei szintű projektjének az elsődleges célja az volt, hogy olyan közösségi programsorozat valósuljon meg vármegyeszerte, amely a települések közösségi kezdeményező- és cselekvőképességét fejlesztik. Ennek érdekében pedig különböző közösségi rendezvények és programok, filmvetítések, tematikus táborok és túrák kerültek megvalósításra.

A programok révén a vármegye lakossága megismerkedhetett a vármegyei értékekkel, amelyeket a már többéves munkának köszönhetően, a települések a települési értéktáraikban, Békés Vármegye Önkormányzata pedig a Békés Megyei Értéktárban tart számon.

Aktuális hírek

A Békés Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-5.3.2-17 „A közösségi, térségi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívásra, amelyről 2019 év elején pozitív támogatói döntés érkezett.

Ezzel a Békés Megyei Önkormányzat “Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” című pályázata 730.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A sikeres projektfejlesztést követően 2020. májusában megkezdődött a megvalósítás a közbeszerzési eljárások előkészítésével.


A Békés Megyei Önkormányzat kiemelt, megyei identitás erősítését szolgáló TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001 azonosítószámú, „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” című projektjének keretében felhívást indított Békés megyei „Viharsarok” brand kidolgozására és annak kommunikációjára Békés megye területén.

A „Viharsarok” brand logójának elkészítését a megye általános – és középiskolás diákjainak a bevonásával végeztük, akik szép számmal küldték be pályamunkáikat. Ezen munkák közül a legjobbak képezik a Békés megyei termék brand logójának az alapját, így a legjobb pályamunkák kiválasztása a jövőbeli megjelenések során garantált a kézműves termelők termékein való megjelenéssel.

Az elkészített pályamunkák közül a lakosság bevonásával szeretnénk kiválasztani azokat, amelyek a leginkább tükrözik és jelképei lehetnek a „Viharsarok”-ban készült termékeknek, így a Békés Megyei Önkormányzat facebook közösségi oldalán van lehetőség szavazni, vagy pedig az önkormányzatoknál kihelyezett, erre rendszeresített szavazólapokon. Szavazni a logóterv sorszámával lehet, akár több érvényesen leadott szavazattal is. A szavazatokat a szavazás végén összesíteni fogjuk és annak megfelelően hirdetjük ki a brand logó pályázat díjazottjait.

Termék brand, felhívás – logo

Termék brand, logo tervek

A Békés Megyei Önkormányzat a Békés megyében élők segítségét kéri abban, hogy a lakosság által ajánlott ismert, vagy kevésbé ismert kézműves termékek előállítóit felkutassa. Amennyiben ismer olyan kézműves terméket és annak termelőjét melyet érdemesnek tart arra, hogy ajánlja a “Viharsarok Brand” terméke név viselésére – kérjük a mellékelt Felhívásnak megfelelően a termék és a készítő feltüntetésével tegye meg ajánlását március 16-ig, mely alapján a Békés Megyei Értéktár Bizottság felveszi a kapcsolatot a készítővel. A termékek ajánlása széles körű, így csak egyetlen feltétele, hogy itt: Békés megyében készüljön.

Termék brand, felhívás – kézműves

A Békés Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-BS1-00001 “Hagyomány Érték, Közösség Békés megyében” című pályázatának keretében meghirdetett “Viharsarok” termék brand logópályázata lezárult. A pályamunkákra több, mint 6200 érvényes szavazat érkezett, mely a végső sorrend eldöntését segítette elő. Ezúton is köszönjük az aktív részvételüket és gratulálunk az eredménnyel végzett pályázóknak!

Termék brand logo, eredményhirdetés

Táborozva ismerték meg Békés vármegye értékeit

Túrázva, evezővel a kézben fedezték fel Békés vármegyét

Hungarikumok Gyűjteménye – Békés vármegye értékei

Koncertsorozat Bartók nyomában

Rajzpályázat felhívás

Rajzpályázat infó

Sajtóközlemény

Kapcsolat

Békés Vármegye Önkormányzata

5601, Békéscsaba, Árpád sor 18., Pf. 118.

Telefonszám: +36-66-441-141

E-mail cím: onkormanyzat@bekesmegye.hu

dr. Nagy László, projektmenedzser
E-mail cím: dr.nagy.laszlo@bekesmegye.hu

Petrovszki Gyöngyi, szakmai vezető
E-mail cím: petrovszki.gyongyi@bekesmegye.hu