HAGYOMÁNY, ÉRTÉK, KÖZÖSSÉG BÉKÉS MEGYÉBEN

A projekt bemutatása

Kedvezményezett neve:

Békés Megyei Önkormányzat

Projekt címe:

Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében

Projekt azonosító száma:

TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001

Szerződött támogatás összege:

730.000.000 forint

Támogatás mértéke (%):
100%

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2023. 04. 30.

A projekt célja:

A kedvezményezett megyei szintű projektjének az elsődleges célja, hogy olyan közösségi programsorozat valósuljon meg megyeszerte, amely a települések közösségi kezdeményező- és cselekvőképességét fejlesztik. Ennek érdekében pedig különböző közösségi rendezvények és programok, filmvetítések, tematikus táborok és túrák megvalósítását tervezik a megyei önkormányzat munkatársai.

A programok révén a megye lakossága megismerkedhet majd a megyei értékekkel, melyeket a már többéves munkának köszönhetően, a települések a települési értéktáraikban, a Békés Megyei Önkormányzat pedig a Békés Megyei Értéktárban tart számon.

Aktuális hírek

A Békés Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, TOP-5.3.2-17 „A közösségi, térségi identitás és kohézió erősítése” tárgyú felhívásra, amelyről 2019 év elején pozitív támogatói döntés érkezett.

Ezzel a Békés Megyei Önkormányzat “Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” című pályázata 730.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A sikeres projektfejlesztést követően 2020. májusában megkezdődött a megvalósítás a közbeszerzési eljárások előkészítésével.


A Békés Megyei Önkormányzat kiemelt, megyei identitás erősítését szolgáló TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001 azonosítószámú, „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” című projektjének keretében felhívást indított Békés megyei „Viharsarok” brand kidolgozására és annak kommunikációjára Békés megye területén.

A „Viharsarok” brand logójának elkészítését a megye általános – és középiskolás diákjainak a bevonásával végeztük, akik szép számmal küldték be pályamunkáikat. Ezen munkák közül a legjobbak képezik a Békés megyei termék brand logójának az alapját, így a legjobb pályamunkák kiválasztása a jövőbeli megjelenések során garantált a kézműves termelők termékein való megjelenéssel.

Az elkészített pályamunkák közül a lakosság bevonásával szeretnénk kiválasztani azokat, amelyek a leginkább tükrözik és jelképei lehetnek a „Viharsarok”-ban készült termékeknek, így a Békés Megyei Önkormányzat facebook közösségi oldalán van lehetőség szavazni, vagy pedig az önkormányzatoknál kihelyezett, erre rendszeresített szavazólapokon. Szavazni a logóterv sorszámával lehet, akár több érvényesen leadott szavazattal is. A szavazatokat a szavazás végén összesíteni fogjuk és annak megfelelően hirdetjük ki a brand logó pályázat díjazottjait.

Termék brand, felhívás – logo

Termék brand, logo tervek


A Békés Megyei Önkormányzat a Békés megyében élők segítségét kéri abban, hogy a lakosság által ajánlott ismert, vagy kevésbé ismert kézműves termékek előállítóit felkutassa. Amennyiben ismer olyan kézműves terméket és annak termelőjét melyet érdemesnek tart arra, hogy ajánlja a “Viharsarok Brand” terméke név viselésére – kérjük a mellékelt Felhívásnak megfelelően a termék és a készítő feltüntetésével tegye meg ajánlását március 16-ig, mely alapján a Békés Megyei Értéktár Bizottság felveszi a kapcsolatot a készítővel. A termékek ajánlása széles körű, így csak egyetlen feltétele, hogy itt: Békés megyében készüljön.

Termék brand, felhívás – kézműves

A Békés Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-BS1-00001 “Hagyomány Érték, Közösség Békés megyében” című pályázatának keretében meghirdetett “Viharsarok” termék brand logópályázata lezárult. A pályamunkákra több, mint 6200 érvényes szavazat érkezett, mely a végső sorrend eldöntését segítette elő. Ezúton is köszönjük az aktív részvételüket és gratulálunk az eredménnyel végzett pályázóknak!

Termék brand logo, eredményhirdetés

Kapcsolat

Békés Megyei Önkormányzati Hivatal

5601, Békéscsaba, Árpád sor 18., Pf. 118.

Telefonszám: +36-66-441-141

E-mail cím: onkormanyzat@bekesmegye.hu

dr. Nagy László, projektmenedzser
E-mail cím: dr.nagy.laszlo@bekesmegye.hu

Szikoráné Simon Ágnes, szakmai vezető
E-mail cím: simon.agnes@bekesmegye.hu