Elkezdődött a SCOBE projekt

Kezdetét vette a SCOBE (Stratégiai partnerség, üzleti és oktatási intézmények közötti együttműködés a szakképzés és az oktatás keretében) rövidítéssel illetett Erasmus Plus program által finanszírozott projekt. A SCOBE projektet a zaragozai Vea Qualitas koordinálja (Spanyolország), a többi partner pedig Franciaországot, Görögországot, Máltát, Magyarországot és az Egyesült Királyságot képviseli. A projekt időtartama a 2017. szeptember 1. és a 2019. augusztus 30. közé eső 24 hónap.

A projekt kick-off találkozójára 2017. november 30-án és december 1-jén Zaragozában, Spanyolországban került sor, ahol a koordinátorok látták vendégül a partnereket. A találkozó célja az volt, hogy a partnerek személyesen is megismerkedhessenek egymással, bemutathassák szervezeteiket és megvitassák a SCOBE projekthez kapcsolódó teendőket.
A projekt fő célja egy olyan, korszerű és hagyományos elemeket ötvöző oktatóprogram létrehozása, amely a megújuló energia iparban dolgozó embereket célozza meg. Az program során létrehozandó oktatócsomag a SCOBE Toolkit segítségével juttat majd közel 3 millió, a szélenergia területén dolgozó embert munkához. A speciális képzésben részt vevő célcsoportok olyan hallgatók lesznek, akik jelenleg diákok és a megújuló energia területén szeretnének majd elhelyezkedni vagy már a megújuló energia ágazatban dolgozó felnőttek, akik nyitottak új készségek elsajátítására. A diákok gyakorlati képzésben részesülnek majd, a felnőtt tanulókkal pedig a legújabb technológiákat fogják megtanítani. Legalább 60 diák és 30 felnőtt vesz majd részt a képzésben. Az elvárt és egyben biztosított készségek az alábbiak:

  • A regionális fejlesztés dinamikus illeszkedését támogató SMART
  • PERMEVET – középiskolai végzettséget követő kiegészítő képzés
  • RESKILL – a megújuló energiához köthető szakmák átképzése
  • SOLARIS PLUS – Innovatív moduláris szakképzés a megújuló energia szakemberei számára

Mindezek a készségek elérhetőek és elsajátíthatóak lesznek (www.scobeproject.eu) a SCOBE eszköztár készlet segítségével.

A programban résztvevő szervezetek:

  • Vea Qualitas, S. L.(Spanyolország)
  • GMI AERO SAS (Franciaország)
  • MEDITERRANEAN AGRONOMIC INSTITUTE OF CHANIA (Görögország)
  • ACROSSLIMITS Kft. (Málta)
  • Accentuate (North East) Limited (Egyesült Királyság)
  • SolarTech Nonprofit Kft., ArchEnerg Klaszter (Magyarország)

További információért keresse Kolonics Krisztinát (kkolonics@archenerg.eu)

Forrás

SCOBE Találkozó Máltán


Tájékoztatás a szélenergiához kapcsolódó ingyenes tanfolyamról

„Kedves Érdeklődő!

scobe-logo

SCOBE projektben résztvevő szervezet a szélenergiához kapcsolódó ingyenes tanfolyamhoz keresi azokat a diákokat, érdeklődőket akik 2019. június 14-ig elvégeznék a SCOBE projekt Bevezetés a Szélenergiába online tanfolyam első leckéjét és leírnák az ezzel kapcsolatos véleményüket, javaslatukat néhány szóban, a leckéhez kapcsolt értékelőlapon keresztül. A projektről bővebben ezen a weboldalon lehet tájékozódni: www.scobeproject.eu , az első lecke pedig itt tesztelhető: http://newcourses.scobeproject.eu/. Regisztráljon a link segítségével és élvezze a tanulást az online videókkal, játékos kvízekkel és érdekes tudnivalókkal ellátott tananyag elsajátításával!

scobe-turbine

Jó szórakozást kíván a SCOBE csapata!

?

scobe-cofounded-erasmus