Tájékoztató falugondnoki és tanyagondnoki képzésről

A 2021. január 1. után benyújtott jelentkezések esetében a szolgáltatás helye szerint illetékes megyei önkormányzat látja el a falugondnoki és tanyagondnoki képzés szervezését.
Az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) lehetővé teszi, hogy amennyiben a képzés megtartásához nincs elegendő számú jelentkező, a megyei önkormányzat más megyei önkormányzattal közösen szervezze meg a képzést.
A Békés Megyei Önkormányzat, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat, a Veszprém Megyei Önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint Pest Megye Önkormányzata a falugondnoki és tanyagondnoki képzés közös szervezéséről döntött oly módon, hogy a képzést a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat bonyolítja le.
A képzést a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat nem maga végzi, hanem képzési megállapodás keretében olyan intézményt bízott meg, amely a Rendeletben meghatározott feltételeknek megfelel.

A képzést várhatóan a Kecskeméti Szakképzési Centrum (6000 Kecskemét, Bibó István utca 1.) végzi.

A képzés két helyszínen történik:

Kecskeméten és Veszprém megyében.

Kecskeméten vesznek részt a képzésen a Békés megyei, Bács-Kiskun megyei, a Csongrád-Csanád megyei, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, valamint a Pest megyei jelentkezők.

A képzés megkezdésének tervezett időpontja Kecskeméten 2022. szeptember 1.

A képzésért fizetendő képzési térítési díj bruttó 160.000 Ft/fő.

A képzés pontos helyszíneiről és időpontjáról, ütemezéséről folyamatosan értesítjük a jelentkezőket.

A képzéssel kapcsolatos további információ az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Békés Megyei Önkormányzat részéről:
Seeberger Kitti (telefon: 66/441-141/128, seeberger.kitti@bekesmegye.hu)

Kecskeméti Szakképzési Centrum részéről:
Bálint István felnőttképzési vezető (telefon: 76/482-698, +36/30/935-5179, e-mail: balint.istvan@kecskemetiszc.hu)

Tájékoztató