Sajtóközlemény: Auditáláson Békés megye Helyzetelemzése

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2594
   admin
   Adminisztrátor

   BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT SAJTÓKÖZLEMÉNY

   Auditáláson Békés megye Helyzetelemzése

   A tegnapi napon, 2012. október 15-én megküldte auditálásra Helyzetelemzését a Békés Megyei Önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

   A véglegesen közel 200 oldalas dokumentum, ágazatonként mélységeiben is részletesen foglalkozik és valóságában feltárja megyénk jelenlegi helyzetét, melyhez a 218/2009 (X. 6.) Kormányrendelet adott alapot.

   A Helyzetelemzés a megyei önkormányzat szakembereinek munkáján túl tükrözi Békés megye valamennyi gazdasági szegmesének, társadalmi csoportjának problémáit, illetve a 2007-2013-as pályázati ciklus neuralgikus pontjait. Több száz vállalkozás, Békés megye legjelentősebb vállalatai, a hetvenöt település polgármestere, a civil, a tudományos területen dolgozó és a területi érdekvédelmi szervezetek mondták el az elmúlt hónapokban véleményüket a Megyeházán megtartott fórumokon és több ezer adatbekérő levélben. Békés megye minden jelentős szakmai szervezete látta és javaslataival gazdagította az anyag rájuk vonatkozó fejezeteit.

   Békés megye Helyzetelemzése, talán először a rendszerváltás óta a legszélesebb társadalmi nyilvánosság segítségével írja le a megye állapotát.

   A Helyzetelemzés dokumentuma ezután keresztülmegy a minisztériumok minőségbiztosításán, véleményük, javaslataik beépítésre kerülnek az anyagba. A Helyzetelemzés képezi az alapját a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Békés Megye Területfejlesztési Koncepciójának. Cél, hogy a következő Európai Uniós támogatási ciklusban kiírásra kerülő pályázatok valóban segítsék a Békés megyeiek elképzeléseit.

   2012. november 30-ig a Békés Megyei Önkormányzatnak auditált és a Közgyűlés által jóváhagyott Helyzetelemzéssel kell rendelkeznie.

   Békés megye Helyzetelemzése nyilvános, letölthető és megtekinthető a http://www.bekesmegye.com és a https://www.bekesmegye.hu weboldalakról.

   Békéscsaba, 2012. október 16.