Újabb mintadarabokat gyártanak különleges borospalackokból Orosházán

Címkézve: ,

 • Szerző
  Bejegyzés
  • #2545
   admin
   Adminisztrátor

   Újabb mintadarabokat gyárt az egyedi, belső mintázatú borospalackokból az Orosházi Öblösüveggyár, április közepétől pedig már több százezer palack gyártását tervezik – tájékoztatta az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. kereskedelmi és vevőszolgálati vezetője az MTI-t.

   Gyenge Éva elmondta: olyan sokan érdeklődtek a január végén bemutatott egyedi palackok iránt, hogy a decemberben készített ötszáz darabos mintakollekció már el is fogyott, ezért gyártanak most újabb, néhány ezer darabos bemutató kollekciót. Hozzátette: az igazi gyártás április közepén indul be, akkor több százezer egyedi borospalackot gyártanak, mert már megkapták az első megrendeléseket.

   Az orosházi gyárban öt gyártósor üzemel, a belső mintázatú palackok készítéséhez egy sort vesznek igénybe. A különleges palackok rozé és fehér borok számára készülnek, amelyek iránt jelentős a piaci kereslet. Az egyedi palackok készítését lehetővé tevő, Európában újdonságnak számító eljárást néhány évvel ezelőtt fejlesztette ki és szabadalmaztatta az O-I.

   Az amerikai tulajdonú társaság 1995 óta van jelen Magyarországon, akkor vásárolta meg az orosházi üveggyárat. Az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. 2013-as árbevétele 6,2 milliárd, nyeresége 706 millió forint volt, 2014-ben 6,4 milliárdos árbevételt és 650 millió forintos nyereséget értek el. Az orosházi gyár 176 dolgozónak ad munkát.